снимка: БулфотоОмбудсманът на републиката е категорична законовата поправка е закъсняла.През миналата

...
снимка: БулфотоОмбудсманът на републиката е категорична законовата поправка е закъсняла.През миналата
Коментари Харесай

Сгрешена винетка с изтекъл срок няма да се поправя

снимка: Булфото

Омбудсманът на републиката е безапелационна законовата корекция е закъсняла.

През предходната година  сгрешените винетки са били – 9500.

Край на двойното заплащане при сбъркани винетки – две години, откакто проработи системата, беше изменен законът, който до момента не позволяваше да се вършат корекции.

В пътната организация изчакват смяната да бъде обнародвана в Държавен вестник, преди да стартират разяснителна акция по какъв начин ще се поправят грешките.

Няма да можете да прецакате комшията, обобщава бТВ.

Валидността на поправената винетка ще е със периода на към този момент издадената с грешката. Сгрешена винетка с изминал период няма да се поправя. Не е ясно и за какво трябваше да минат цели 2 години, с цел да може изобщо да се поправят винетки. Според пътната организация процентът на сбъркани винетки е най-малък.

„ През цялото време нашата задача е била да им създадем опция да не се случва това, което се случва “, разяснява Олег Асенов от АПИ.

Ако сбърканата винетка дава отговор на действителен автомобил, тя не предстои на промяна. Асенов дава образец: „ Например, не одобрявам комшията си, който има подобен номер и споделям ааа сгреших този номер и споделям коригирайте грешката към този номер “.

Кой ще ни върне парите?

През 2017 година сбърканите винетки са били 17 хиляди, а през предходната година – 9500. Тоест, сбъркали сме при попълването на над 26 хиляди стикера.

Най-скъпата винетка – годишната, е 97 лв.. Това значи, че сме платили на пътната организация над два и половина милиона лв., без да получим нищо. Ако единствено половината са били годишни, това значи най-малко 1,285 млн. лева

Омбудсманът на републиката е безапелационна законовата корекция е закъсняла. От 2019 година е изпратила 4 рекомендации и към пътната организация и към районното министерство. Освен това страната би трябвало да върне парите за всички сбъркани винетки - освен за тези, които към момента са годни.

„ Става въпрос за едно безпричинно обогатяване на страната с тези 97 лв.. Всички тези суми би трябвало да бъдат възобновени “, уточни Диана Ковачева. Според нея хората могат да съдят пътната организация и да си върнат платеното. Могат да водят каузи и в случай че са били глобявани поради сбъркани винетки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР